Gwarantowana Tradycyjna Specjalność


Znak jakości przyznawany produktom noszącym tradycyjną nazwę odnoszącą się do ich specyficznego charakteru lub tradycyjnie stosowaną dla tych produktów. Produkt musi być wytwarzany z tradycyjnych surowców, według tradycyjnej, przekazywanej z pokolenia na pokolenie receptury lub tradycyjnymi metodami.

Więcej informacji znajdziecie Państwo na stronach: Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi

  1. Kabanosy staropolskie
  2. Kiełbasa jałowcowa staropolska
  3. Kiełbasa myśliwska staropolska
  4. Olej rydzowy tradycyjny
  5. Półtorak staropolski tradycyjny
  6. Dwójniak staropolski tradycyjny
  7. Trójniak staropolski tradycyjny
  8. Czwórniak staropolski tradycyjny
  9. Pierekaczewnik
  10. Kiełbasa krakowska sucha staropolska
  11. Twaróg wędzony

Skip to content