Wyjątkowa atmosfera towarzyszyła w miniony weekend Jarmarkom Bożonarodzeniowym #KupujŚwiadomie.
Tradycyjne specjały kuchni polskiej, wyjątkowe wyroby regionalne, produkty certyfikowane w ramach systemów jakości i z oznaczeniami, w tym ze znakiem PRODUKT POLSKI. To wszystko znajdziecie na Jarmarkach Bożonarodzeniowych.
Do udziału w tegorocznej edycji zgłosiła się najwyższa w historii konkursu liczba Kół Gospodyń Wiejskich – aż 3528! Od 23 kwietnia do 17 września trwały eliminacje w ramach I (powiatowego) i II (wojewódzkiego) etapu konkursu.
Z okazji Światowego Dnia Jabłka Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa zaprasza na samozbiory tych owoców.
Już 23 września w całej Unii Europejskiej obchodzić będziemy Dzień Rolnictwa Ekologicznego.
Zapraszamy do udziału w wydarzeniu podczas FINAŁU Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego dla Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów”.
Karczek z dzika z plackami ziemniaczanymi i sosem z grzybów leśnych, indyczka nadziewana pieczarkami, pieczona w towarzystwie słodkiej gruszki i renety czy polędwiczki wieprzowe z podlaskiego stołu. To niektóre z potraw, które zachwyciły jury Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego dla Kół Gospodyń Wiejskich „Bitwa Regionów”.
Eliminacje powiatowe VIII edycji Konkursu Kulinarnego dla Kół Gospodyń Wiejskich dobiegły końca. Za nami 244 wydarzenia, a podczas nich 2 780 wyśmienitych potraw, bogactwo smaków i tradycji kulinarnych oraz ogrom pozytywnych emocji i wspaniała atmosfera.
60 pokazów pod rozgwieżdżonym niebem w ponad 40 miastach! Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa jako partner „Kina na leżakach” zachęca do świadomego wyboru produktów z oznaczeniami i certyfikatami w ramach systemów jakości żywności.
Kilkanaście tysięcy gości z regionu i turystów z kraju i zagranicy – w dniach 1-2 lipca 2023 r. w Augustowie odbyła się VII edycja Targów Polska smakuje. W letniej stolicy regionu swoją ofertę prezentowało 70 wytwórców z województw: podlaskiego, warmińsko-mazurskiego, mazowieckiego, lubelskiego, łódzkiego i wielkopolskiego.
O tym, że polska żywność to bezpieczeństwo i najwyższa jakość mogli przekonać się odwiedzający I Festiwal Polskiej Żywności Wysokiej Jakości #KupujŚwiadomie, który odbył się w pierwszy weekend wakacji w Warszawie.
#StopDezinformacjiŻywnościowej, PRODUKT POLSKI, bezpieczeństwo żywnościowe – panele z udziałem ekspertów podczas I Festiwalu Polskiej Żywności Wysokiej Jakości #KupujŚwiadomie na PGE Narodowym w Warszawie już w niedzielę. Zapowiada się ciekawa dyskusja! Zapraszamy!